20% от работоспособните българи ги няма. Този извод прави новото издание

...
20% от работоспособните българи ги няма. Този извод прави новото издание
Коментари Харесай

20% от работоспособните българи ги няма

20% от работоспособните българи ги няма. 

Този извод прави новото издание на ИПИ „ Регионални профили “.

И до момента в който сривът на естествения приръст отразява дълготрайни процеси и за забавянето му са нужни време и визия, механичният приръст може да се повлияе с краткосрочни политики, се прави извод в проучването, съобщи, написа „ 24 часа “.

Според създателите на проучване огромен проблем е също акомодацията на локалната власт към намаляващото население, макар че това е развой, протичащ от години.

Той оказва към този момент директно въздействие върху публичните услуги като обучение, опазване на здравето, запазване на публични ред, просвета и така нататък

Влияе и на частния бизнес, тъй като няма от кое място да наемат работна ръка.

Регионалните разлики в стопанската система се ускориха през последната година и разликата в Брутният вътрешен продукт на човек от популацията сред първата и последната област е към този момент над 2 пъти.

Първата област е София-град, а последната – Силистра.

Почти всяка област обаче се отличава с сполучливо показване в избрана сфера, сподели при представянето Петър Ганев от ИПИ.

Например положително е равнището на образованието в Смолян, на опазването на здравето в Плевен на капиталовата интензивност в София област, а в редица райони има капацитет за възстановяване на цялостното развиване.

Към добре представящите се области като цяло – София, Пловдив, Варна, Бургас и Габрово през последната година се причисляват и Стара Загора, Велико Търново и Русе, които са минали относително добре през компликациите, провокирани от пандемията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР